keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Elämän makuinen arki, Me kirjaamme yhdessä

On taas "rankat" kolme koulutuspäivää takanapäin ja pää täynnä kehitysideoita. Nyt pitäisi lokeroida ideat tärkeysjärjestykseen. :) Projeksisuunnitelma, se kirjallinenkin tuotos on jo hyvässä alussa. Kehitys kohteeni liittyy kirjaamiseen potilastietojärjestelmään, sekä asiakkaiden kanssa toimintaa kirjoittamisen muodossa:

Potilastietojärjestelmään kirjaamiseenhan hoitajalla kuluu paljon aikaa työajasta. Tämä johtuu siitä että hoitajat tekevät työtä kolmessa vuorossa ja jotta tieto erilaisista muutoksista liikkuu eteenpäin täytyy ne olla kirjoitettuna jonnekin. Mutta tämä aikahan on pois sieltä asiakkaiden kanssa vietetystä ajasta. Olemme saaneet työpaikalleni aijemmin uutena koneena kannettavantietokoneen, sen hyötyjä siis eteenpäin viemään. Selvittelyssä on ollut kirjaamisen mahdollisuus myös muualla kuin toimistotiloissa, se ei ihan niin yksinkertainen ollutkaan kuin ajattelin. Onneksi kuitenkin tässä koulutuksessa on mukana muita, jotka ystävällisesti ojentavat auttavan kätensä. Kiitos Karille! :) Tämä kirjaamisen mahdollistaminen asiakastiloissa on siis tulossa! JES! Näin hoitajan ei tarvitsisi viettää aikaa niin paljon toimistossa vaan asiakkaiden keskuudessa, yhdessä keskustellen ja yhdessä kirjaten.

Lisäksi "virallisen kirjaamisen" rinnalle halusin, jotain asiakkaista lähtöisempää => Me kirjaamme yhdessä! Eli asiakkaiden kanssa yhdessä tekemistä kirjaamisen kautta. Helmikuussa lähti postiin ystävänpäivä kortteja ja kirjoittelimme asiakkaiden kanssa viestejä omaisille:

Tääs yksi esimerkki :)
Erään asiakkaan kanssa keksimme myöskin hyödyntää sähköpostin helpoutta ja lähetimme sähköpostiviestin kauempana asuvalle omaiselle, tietysti kuvien kera.

Tästä on hyvä jatkaa kohti Elämän makuista arkea! :)

2 kommenttia:

  1. Koskettavaa ja vaikuttavaa! Upea juttu ja osoittaa sinnikkyytesi, eteenpäin vaan vaikka eka suunnitelma ei onnistukaan ��

    VastaaPoista
  2. Joo ja lisää sähköpostia, tämä mahdollistuu myös kun lähiomaisten tiedot Effica päivityksen myötä päivittyvät...

    VastaaPoista