keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Meillä Kuusamossa syntyy Kehittäjänmieli yksinkertaisella kaavalla

1. Etsi oikeat tyypit
2. Luota
3. Mahdollista
 
Tulokset ovat häkellyttäviä. Tuottavuuskehitystä haettaessa yrityselämässä on puhuttu jo pitkään toimialan tuottavuuskehityksen yhteydessä luovasta tuhosta. Toimialan tuottavuuskehitys on ehkä työpaikkojakin suurempi talouden tilan vaikuttaja. Jos yrityselämässä työpaikkoja syntyy tuottamattomille aloille ja vähenee tuottavilta aloilta voi talouden tila heikentyä vaikka työpaikkojen määrä lisääntyy. Toimialan tuottavuuskehitys ja siten kilpailukyky liittyy yritysten tuottavuuskehitykseen, mutta edellä mainitusta syystä ne eivät välttämättä ole saman suuntaisia. Perusturvajohtaja Isoviita hakee yrityselämän ja julkisensektorin tuottavuuden rakentamisen yhdenmukaisuuksia. Joskus meidän on pystyttävä sallimaan luova tuho, rikkoa olemassa olevia rakenteita ja uskomuksia, jotta voimme saada aikaan koko julkisen sektorin tuottavuuden kasvun. Isoviita on onnistunut mahdollistajana. Kun muualla tuskaillaan pitkäaikaistyöttömyyden kasvun kanssa Isoviita katselee tyytyväisenä miten hänen henkilöstönsä on resursseja lisäämättä saanut kolmanneksen Kuusamon pitkäaikaistyöttömistä arvokkaaseen työhön ja elämään. Toteuttamaan Kuusamon kaupunkistrategiaa olla Pohjolan luontopääkaupunki numero 1.


Ajattelen itseäni mahdollistajan roolissa, pitää uskoa ihmisiin, en koskaan ole laittanut ketään pois sen takia että olisi tehnyt liian isoja muutoksia tai hölmöillyt. Mutta joskus joutuu sanomaan, että vanhassa pysyminen johtaa aikaansaamattomuuteen.

Haen luovia, rohkeita ihmisiä. En kai sitten  voisi laittaa heitä pois, kun he ovat juuri sitä mitä haluan?

Meillä on maali, pitää olla selkeä suunta mihin ollaan menossa. Se suunta luodaan yhdessä. Keinot on aika vapaasti vaalittavissa, tässä on kyse luottamuksesta. Joskus ratkaisut voivat johtajan mielestä näyttää oudolta. Mutta on vaan luotettava.

Niin se mahdollistaminen. Kyllä minä enemmän haluan että edetään ihmisten vahvuuksien kautta ja rakennetaan innostusta. Sei ei johda mihinkään, että parannellaan puutteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti